Blog

Az innováció következő lépése az együttműködés lesz!

Ambíciózus célkitűzéssel jövök az első bejegyzésben! Olyan üzleti víziót mutatok be Nektek, ami szerintünk meghatározza a következő éveket, és mindannyiunk életére komoly hatással lesz. Egy meglehetősen gyorsan változó világ utasai vagyunk. Szeretnénk Veletek együtt egy versenyképesebb, sikeres kis- és mikrovállalati szféra építésében részt venni. Ehhez pedig az alapszemlélet elsajátítása lesz az első lépés. Elképzelhető, hogy ezt a lépést fejben te már meg is tetted? 

Folyamatos változás vesz minket körül. 

Ezt senki nem ebből a cikkből fogja megtudni, vagy ha igen, akkor már nagy bajban van.

A változás mindig kiélezi a versenyhelyzeteket. Amikor változnak a körülmények, a gyorsabban alkalmazkodó, hatékonyabb, ügyesebb szereplőké az előny. Ezt a példát látjuk a természetben, a történelemben, és ez a helyzet a modern üzleti életben is.

Már ma is komoly verseny zajlik a szereplők között mind a könyvelői piacon, mind a “könyvelt” vállalkozó cégek piacán, és úgy tűnik, ez a következő években fokozódni fog. 

Ahhoz, hogy nyerjünk, vagy legalább a mai szinten hosszú távon fenn tudjunk maradni, értenünk kell a változásokat, és akarnunk kell a nyertes oldalon lenni. Ehhez pedig tudatosan fejlesztenünk kell.

A SMARTBooks megoldás mögött álló cég többségi tulajdonosa a Smartfront Kft, amelyet közel 10 éve alapítottam, és azóta töretlenül azon dolgozunk, hogy innovatív, hatékonyságot növelő üzleti megoldásokkal segítsük a KKV szektort.

2011-ben ez sokaknak még szó szerint sci-fi-nek tűnt, de ma itt tartunk, és több mint 40 fővel és a Számlázz.hu stratégai partnereként elkészültünk ezzel a SMARTBooks Könyvelés és a SMARTBooks Pénzügy megoldással. Azt gondoljuk, hogy az általunk képviselt szemlélet és technológia a nagyon közeli jövőben meghatározóvá fog válni.

Felhő technológia, integráció, automatizmusok – közérthetően!

Kizárólag felhasználói előnyökről fogok beszélni, nem kezdek semmilyen tech bla-blát.

Mindenki bárhonnan, akár otthonról, teljesen rugalmasan eléri a rendszereket. Már ez is sokak számára számba vehető előny.

Akit ez még nem győzne meg, nincsen telepítés, rendszergazdai beállítások, verziófrissítési elakadások…

De a legfontosabb a következő: valahol távol tőlünk, a felhőben, a technológiai szolgáltatók, azaz mi (SMARTBooks, Számlázz.hu, Riport App, Quick…) elintézzük, hogy az adatok automatikusan, flottul duruzsolva, biztonságosan (!) áramoljanak a rendszerek és felhasználók között.

Az integráció, a megfelelő rendszerek, folyamatok összekapcsolása rengeteg felesleges adatrögzítéstől, hibázási lehetőségtől, időveszteségtől kímél meg minket.

Persze, ezt is meg kell majd tanulni, meg kell majd szokni, de aki ezen a folyón átkel, és megérti, hogy rögzítés helyett az automatikusan érkező adatok áttekintése, ellenőrzése lesz a fókuszban, és gyorsabb, emeltebb szintű kommunikáció, információ biztosítás, tanácsadás történhet a könyvelőirodák és az ügyfeleik között, mindkét oldalon állva nagyon gyorsan megérzi a saját bőrén az előnyöket.

Együttműködés

Ehhez kész a technológia, kész a megoldás, de mint tudjuk, a legtöbb dolog fejben dől el. Az együttműködés alapja technikai szinten: a rendszerek integrációja.

Az együttműködés munkafolyamatok szintjén: csoportmunkát, hatékonyságot, gyors kommunikációt jelent

Az együttműködés eredménye üzleti értelemben: win-win szituáció

Ehhez le kell bontanunk bizonyos falakat, melyek pontosan benneteket, azaz a pénzügyi szoftverek felhasználóit akadályoztak a hatékony munkában. A könyvelőirodákkal és partnerekkel történt számos beszélgetés és interjú során arra lettünk figyelmesek, hogy itt nagyon nagy teendő vár mindenkire. (“Jaj, az ügyfelek nem értik”, “jaj, a könyvelőiroda elmaradott”, és gyakran a partnereinkben látunk akadályozó tényezőt…) Akik pedig megtanulnak együttműködni, változnak és változtatnak, behozhatatlan előnyre fognak szert tenni mindazokhoz képest, akik nem javítanak a versenyképességükön és hatékonyságukon.

Ez ma már egy mindenki számára elérhető, megérthető lehetőséggé vált. Épp úgy, ahogy tíz év alatt az okostelefon, amiből nem volt szinte senkinek az országban 2010-ben. Érkezik hozzánk a szoftver és az adatok, mint a a közművektől a szolgáltatás, havidíjas alapon, mint az ELMÜ-től az áram – mi sem természetesebb ennél mára. Érdemes tehát együtt fejlődni, lépést tartani a kínálkozó lehetőségekkel, hogy mi magunk (és a mi partnereink) legyenek az új terep éllovasai!

Sok sikert mindannyiunknak!

A bejegyzést megoszthatod a Facebookon, vagy elküldheted E-mailben, de akár ki is nyomtathatod.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
E.mail
Megosztás itt: print
Nyomtatás