Blog

3+1 tipp leendő és gyakorló SMARTBooks felhasználóknak

Hogyan rendezd be kezdőoldalad a beköltözés után?

Ismerjük az érzést, milyen, amikor elveszve érzed magad a számok rengetegében. Azt is tudjuk, hogy a naprakész adatok viszont fontosak lennének a rövid és hosszú távú tervezéshez, döntéshozatalhoz. Ehhez nyújt tökéletes segítséget a SMARTBooks, hiszen a belépést követően azonnali információkhoz juttat a vállalkozás aktuális helyzetéről.

Biztosan Te is szeretnéd tudni, hogy milyen kiadásokkal kell kalkulálnod a hónapban, vagy, hogy épp mennyi pénz folyik be várhatóan a bankszámlára. Mindez grafikusan és számszerűen is szemléltethető a kezdőoldalon, hogy már az első pillantásra láthasd a legfontosabb információkat.

Smartbooks kezdőoldal berendezése dashboard

De lássuk is, mit kell tenned ahhoz, hogy egy ilyen szuper képernyő fogadjon már rögtön a bejelentkezés után:

1. tipp: Helyezd el a kezdőlapon az általad leggyakrabban használt menüpontokat!

Gondold végig, melyek azok a menüpontok, amelyeket nap mint nap használsz, és keresgéled őket a menüben. Ha megvannak, hozd létre őket menüpontként a kezdőlapon, így egyetlen kattintással ott teremhetsz.

2. tipp: Válassz diagramokat!

Minden kimutatáshoz találsz a rendszerben megfelelő ábrákat. Például a tárgyévi nettó forgalmad nagyszerűen szemléltethető egy kördiagrammal, ahol egyből látni fogod, ki volt idén a legjobb vevőd. 🙂

3. tipp: Hozz létre szűrt listákat és állíts be hozzájuk gyorsgombot, vagy tedd ki a kezdőképernyőre akár a teljes listanézetet!

Biztosan vannak olyan listák, amiket szeretnél keresgélés nélkül, azonnal látni, mert a mindennapi munkádhoz elengedhetetlenek. Erre találtuk ki a Szűrt lista gyorsgombot és a Listanézet ablakot, amelyet szintén elhelyezhetsz a kezdőoldalon. Gyorsgomb esetében a gombra kattintva azonnal a szűrt lista jelenik meg előtted. Ha pedig a Listanézet lehetőséget választod, akkor kattintás nélkül, azonnal láthatod a kezdőoldalon a szűrt listádat.

+1.tipp: Állíts be KPI-okat az azonnali, friss számadatokért!

Minden vállalkozásnál az egyik legfontosabb dolog a pénzügyi tervezésnél, hogy konkrét számokhoz jusson az ember. Az előző pontban említett gyorsgombok és listanézetek a részletes adatokat mutatják, itt viszont összesítve is láthatod azokat.

Ha még nem tetted, regisztrálj hozzánk kötelezettségek nélkül, ingyen és élj a rendszer nyújtotta további előnyökkel is!

A bejegyzést megoszthatod a Facebookon, vagy elküldheted E-mailben, de akár ki is nyomtathatod.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
E.mail
Megosztás itt: print
Nyomtatás