Blog

Könyvelő típusok könyvelő ügyfél kapcsolatok

Tyúkanyó lennél? Kocka? Vagy geek? Hogyan változnak a könyvelő-ügyfél kapcsolatok?

Hagyományos sztereotípia szerint egy kedves nénit látunk magunk előtt, ha meghalljuk a szót: könyvelő. Talán húzódik néhány mély árok a homlokán, és nagyon tud szigorú lenni, szüksége is van rá, de alapvetően gömbölyű mosolyú, meleg hangú, megértő személyiség. Még korábban a könyökvédős, bajuszkötős hivatalnokra gondoltunk könyvelőként, ha pedig ma nyomunk egy képkeresést a könyvelő szóra, számítógépét és számológépét ugyanolyan otthonosan nyomkodó trendi irodistákat mutat a találati lista.

Hol az igazság? Odaát, eddig oké, de milyen a “valódi” könyvelő? Amennyire szenvedélyesen kerüljük az általánosítást, annyira nagy szükségünk is van rá ahhoz, hogy megértsük a trendeket. Ismerjünk meg tehát néhány könyvelői alaptípust, azokat az alapkaraktereket, akikből egy picit minden könyvelő “összegyúródik”… Természetesen

mindezt a digitalizáció szemszögéből szeretnénk vizsgálni, és abból a megfontolásból, hogy megismerjük, ki milyen módon kapcsolódik ideálisan az ügyfelével. 

A TYÚKANYÓ

Ő az a mosolygós néni, akkor büszkén vallja, ügyfelének ő egyben pszichológusa is. Amikor a könyvelési anyaggal beállít hozzá a “barátnője” (értsd: ügyfél), a pakk olvasatlanul hever a sarokban, egész addig, míg ők ketten egymással beszélgethetnek. A település hírei, a családi események, a világtrendek és az intimitásig menő vallomások ugyanúgy játszanak, mint a vállalkozásról szóló információk, és a NAV aktuális szabályozásai. Tyúkanyó pénzügyeket és lelkeket tart rendben, voltaképp ezért a kettőért él és vált könyvelővé. Szárnyai alatt vállalkozás és vállalkozó is épp olyan puha kényelemben fészkeli be magát a hűvösebb, nyűgösebb napokon…

A KOCKA

Már az oviban is excel volt a jele, és a suliban csak súlyosbodott a helyzet. Padtársa jóval azelőtt róla másolta a matek házit, hogy azt a tanár feladta volna, szabad füllel jól hallhatóan dobbant a szíve, amikor életében először meghallotta a számvitel szót. Nyilvántartásaiban hat tizedesjegyig szerepelnek az adatok, és ez nemhogy nem zavarja a tisztánlátásban, hanem jóleső borzongást okoz számára a velük való aprólékos munka. Akkor a legboldogabb, amikor ügyfelének (saját számítási metodikájával) előrejelezheti a három hónap múlva várható áfát. 

A GEEK

Picit kódolgatott hobbiból általánosban, és titokban, amikor senki sem látja, néha még mindig belecsúszik… Természetesen tisztában van az általa, a környezetében, és a nemzetközi piacon forgalomban lévő könyvelőprogramok technológiai hátterével, szinte utána sem kell néznie: tudja. Minden frissítést megelőzően napokkal már tisztában van azzal, honnan mi várható, és azt is, hogy mit mivel kell összekapcsolnia, ahhoz, hogy az adatok automatikusan, csekkolás nélkül is hibátlanul áramoljanak a NAV-ügyfél-segédprogramok Bermuda-háromszögében. Ügyfelével Slack-en tartja a kapcsolatot, többükkel még nem nagyon találkozott, de ebben sem egészen biztos, hiszen ki tudja azt követni. Az adatot ugyanis mindez nem érdekli. 

Eddig rendben is lennénk, hiszen mindhárman értik a dolgukat, nagyszerű könyvelők. De mindhármuknak vannak ügyfeleik, akik szintén valamilyenek. A vállalkozók is lehetnek 

  • csak minden rendben legyen, de tegnapra”,
  • okosan optimalizáljunk, ugye érted?”, 
  • nem küldtem át az anyagot, de megkaptad?

típusúak, és még hányfélék, az együttműködőtől a követelőzőig, az értetlentől a kéretlen matekzseniig bármilyenek. Velük kell tudnunk kapcsolatot tartani akkor is, amikor a személyes kapcsolatok – nemcsak a járványhelyzet, hanem a magas fokú elvárt (NAV) és lehetővé tett (felhőszolgáltatók) digitalizáció miatt is – egyre ritkásabbak, sőt, akár teljesen ki is iktathatók. 

Mit tegyünk most? 

A tyúkanyóknak pusztán a digitalizáció miatt nem kell lemondaniuk a személyes kapcsolataikról, melyeket ügyfeleikkel ápolnak. Sőt, talán most, hogy az adatrögzítés robotmunkáját átveszik tőlük a gépek, még több idejük jut elcsevegni az – immár pakk nélkül érkező – megbízóikkal. Rendszeres egyeztetésre ugyanis akkor is nagy szükség van, ha az adat nem papíron érkezik, és a tanácsadói funkció nemcsak megmarad, fel is értékelődik. Ügyfeleink legalább olyan elveszettek lehetnek a számukra fejlesztett szoftverekben, mint adott esetben mi a vadonatúj könyvelőszoftverekben, ezért hasznos lehet, ha megosztjuk velük tapasztalatainkat. Az a “tyúkanyó”, aki csibéit a megváltozott körülményekhez is megtanítja alkalmazkodni, sikeresebb, keresettebb, végső soron elégedettebb lesztársainál – és még több csibét lesz lehetőségük nevelgetni…

Kockaként módunk nyílik az összefüggések még magasabb átlátására, a matematika, a számvitel és az adóügyletek logikája ugyanis nem vész el, csak átalakul. Ezért a logikáért pedig ügyfeleink akár még a korábbinál is hálásabbak lehetnek: főleg akkor, ha egy olyan rendszerben tudjuk ezt megmutatni nekik, ami az ő nyelvükre fordítja le a számokból kinyerhető információt. Digitalizációs hullámokon lovagolva a matekos beállítottságú könyvelő még gyönyörűbb elemzésekhez, még izgalmasabb adatvizualizációkhoz, még átfogóbb következtetésekhez juthat hozzá. Ügyfeleik pedig (akik a tyúkanyóhoz hasonló esetben akár számosságukban (!) is növekszenek) szemmel látható módon fogják honorálni a fejlődést.

Geek vagy? Eljött a te időd. Eddig is a tiéd volt az idő, amit a megfelelő eszközök integrációjával megspóroltál, de most egyenesen a fejlődés motorjává válhatsz. Használd ki a lehetőséget, és környezetedben, partnereid, ügyfeleid, vagy akár kollégáid (pl. a tyúkanyó vagy a geek pályatárs) számára is nyisd szélesre tudásod kapuját! Mutasd meg nekik a szoftvereket, tanítsd meg őket a mélyebben rejlő funkciók okos használatára, tedd láthatóvá a felhőmegoldásokkal kapcsolatos tapasztalatodat! Tudtad, hogy a szakmai véleményvezérek piaci értéke jóval magasabb a késői követőkénél? Hálás lesz neked a világ, ha a fejlődés úttörőjeként néha hátra is nézel, és integetsz a lemaradóknak: erre van az előre. 

Zárszó 

Természetesen jól tudjuk, hogy a három könyvelőtípus nem létezik. Minden kollégában van egy pici mindhármuk kvalitásaiból (és gyengeségeikból is talán egy csipetnyi), és akik megfelelően ötvözik a “megértő”, a “számító” és a “technokrata” szempontokat a munkájukban, igazán kiváló szakemberek, és megbecsült partnerei megbízóiknak. A fejlődés iránya tehát adott: ahhoz, hogy sikerrel vigyük tovább a szakmát, meg kell találnunk az újban is a szépet, tovább kell vinnünk a régiből is a hasznosat. Reméljük, hogy a szoftvereink és a partnereink is (akiket a Számlázz.hu PARK-ban alaposabban is megismerhettek) sokat segítenek nektek mindebben!

Érdekelhetnek még ezek a témák is:

A bejegyzést megoszthatod a Facebookon, vagy elküldheted E-mailben, de akár ki is nyomtathatod.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
E.mail
Megosztás itt: print
Nyomtatás