Blog

schrammkarolysmartbooks

Vállalkozz valóban okosan! Ízelítő a jövőből, a SMARTBooks vendégcikkéből

Fontos küldetést vállalt magára a Vállalkozás okosan csapata: azokat a digitális újdonságokat mutatja be átfogó sorozatban, melyek a NAV adatszolgáltatásra ráépülve jelennek meg a hazai piacon. Segítségükkel pedig vállalkozásod könyvelési, és pénzügyi folyamatai is automatizálhatóak, így lényegesen gyorsabban, egyszerűbben elvégezhetőek lesznek. Olvasd el az okos automatizmusokat bemutató sorozat többi részét is, de itt főleg az 5. epizódot ajánljuk figyelmedbe: Schramm Károly cikkéből a SMARTBooks-ot egy új szögből, és az általa elérhető “szép új világot” ismerheted meg.

Teljes cikk: Digitális vállalkozás megoldások: SMARTBooks, a felhőkönyvelés

Egy kis ízelítő az 5. epizódból

A Smartfront és Számlázz.hu stratégiai szövetségeként létrehozott Smart Express Technologies első terméke, a SMARTBooks online könyvelőprogram azt a célt tűzte ki, hogy a könyvelők szélesebb köre számára is elérhető legyen a legújabb trendeknek megfelelő felhőalapú szolgáltatási modellt. 

Az elmúlt fél-egy évben a csapból is a könyvelői szakma nagy átalakulása folyik. Számtalan cikk olvasható erről, például itt és itt és itt. Ezért ebben a cikkben, mint egy izgalmas stratégiai játékban, szeretnénk inkább arról beszélni, hogy mi jön a következő lépés után. Hiszen az üzleti életben is igencsak hasznos egy lépéssel tovább látni a többségnél.

Schramm Károly, a SMARTBooks (és a kkv-piacon komoly sikereket elért Smartfront Kft.) ügyvezetője cikkében először feltárja az előzményeket, megmutatja a piacot, melyen a “bomba robbant”: 

Szinte pillanatokkal azután, hogy elkészültünk a SMARTBooks felhőalapú pénzügyi és könyvelőszoftverrel, robbant a bomba. A NAV két lépcsőben (2020. július 1. és 2021. január 1. dátumokkal) minden számlát bekér, és az erre felkészített rendszerek számára elérhetővé is tesz. Először nem is tudtuk egy pillanatig, mennyire örüljünk, hiszen pontosan lehetett látni, egy olyan hullám indul most, ami mindenkit még inkább a digitalizáció és összekapcsolt rendszerek irányába fog terelni.” 

Schramm Károly – Smart Express Technologies Kft. ügyvezetője

Végül kitér azokra a bizonyos következő lépésekre, melyeket könyvelőként, vállalkozóként mindenképp meg kell tenned. 

Hamarosan már az extra kis finomságok fognak igazán számítani: a könyvelők abban versenyeznek, ki kommunikál profibban az ügyféllel, ki ad jobb riportot, ki készít mélyebb elemzést. A vállalkozók között pedig az lesz előnyben, aki ilyen szemléletű integrált rendszerben, profibb könyvelővel, több infóval, gyorsabban fogja átlátni az üzleti adatokat.

Schramm Károly – Smart Express Technologies Kft. ügyvezetője

A cikk zárásaként a további várható integrációs irányokról is olvashatsz – hogy még tovább láss a piacodon működő többi könyvelőnél, vállalkozónál. A teljes cikket olvasd el Vállalkozás okosan blogján!

Köszönjük a felkérést Vuray Györgynek, a Vállalkozás okosan blog szerkesztőjének!

Ha nem szeretnél lemaradni híreinkről, újdonságainkról, kövesd Facebook-oldalunkat!

A bejegyzést megoszthatod a Facebookon, vagy elküldheted E-mailben, de akár ki is nyomtathatod.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
E.mail
Megosztás itt: print
Nyomtatás